Marina Stupar nova je direktorica Mire a.d. Prijedor

Na sjednici Upravnog odbora Mire a.d. članice Kraš grupe, novom je direktoricom Društva imenovana Marina Stupar, dosadašnja pomoćnica direktorice Društva. Na toj je poziciji bila od januara 2016., a prethodno je bila direktorica Sektora kadrovskih, opštih i pravnih poslova. Dosadašnja direktorica Društva i članica Upravnog odbora Marica Vidaković povlači se s tih pozicija, ali u Kraš Grupi nastavlja s radom na poziciji savjetnice predsjednika Uprave.

„Čestitam kolegici Stupar na imenovanju i uvjeren sam da će uspješno nastaviti voditi Miru a.d. članicu Kraš grupe u susret novim poslovnim izazovima koji su pred nama. Zahvaljujem Marici Vidaković na velikom doprinosu u razvoju Mire u modernu kompaniju kakvu danas poznajemo i drago mi je da će i dalje svoje znanje i iskustvo dijeliti s rukovodstvom Kraša na dobrobit cijele Grupe“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Upravnog odbora Mire a.d. članice Kraš grupe.

„Zahvaljujem Upravnom odboru na povjerenju koje su mi ukazali ovim imenovanjem. Nova je funkcija za mene velika čast i odgovornost te s ponosom gledam u budućnost Mire koju ćemo zajedničkim snagama nastaviti graditi kao uspješnu i modernu kompaniju. Na temelju dugogodišnje tradicije, vrhunske kvalitete i snažnog kolektiva i dalje ćemo stvarati nove vrijednosti i uveseljavati potrošače u Hrvatskoj i BiH, zemljama u okruženju, ali i svugdje u svijetu“, izjavila je Marina Stupar, nova direktorica Mire a.d. članice Kraš grupe. 

Marina Stupar crop

Mira je vodeći proizvođač konditorskih proizvoda s primarnom proizvodnjom čajnih peciva i vafla u Bosni i Hercegovini koji 80 posto proizvoda izvozi u zemlje regije, Evropske unije te Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Australiju i Saudijsku Arabiju. Kompanija je prošle godine poslovala pozitivno bez obzira na sve izazove i otežane uslove rada, s rastom plata te ispunjenim planom proizvodnje.

Protekla će godina u Miri biti upamćena i po realizaciji jednog od značajnijih i većih projekata, puštanja u rad nove linije za proizvodnju u okviru investicije ukupne vrijednosti od 1,6 miliona evra. Investicija je obuhvatila nabavku jedne od najmodernijih oprema za cijelu liniju, što uključuje strojeve za samu izradu tijesta, oblikovanje i finalnu obradu kao i pakovanje čajnih peciva te tako stvara mogućnost plasiranja novih proizvoda na tržište. Uz daljnje investicije, ulaganja u razvoj i radnička prava, u 2021. godini fokus nove Uprave će biti na preselenju cjelokupne proizvodnje u proizvodni pogon na Svalama, čime će se stvoriti usloviti za daljnji razvoj, modernizaciju i povećanje poslovanja.