Misija i vizija

Kao rezultat uspješne integracije u poslovni sistem Kraša, MIRA je u 2006. godini uspostavila i potvrdila sistem upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001. U 2015. godini postaje vlasnik IFS Food standarda, a u 2016. godini dobija Halal certifikat. 

Stalno praćenje i mjerenje pokazatelja kvaliteta, čime MIRA ostvaruje sistemska poboljšanja u proizvodnji, imaju za cilj što veće zadovoljstvo njenih kupaca i potrošača.

Stalna provjera parametara kvaliteta u odnosu na definisane zahtjeve specifikacija, zakonskih propisa i pravilnika, vrši se u vlastitim laboratorijama, što pored ovlaštenih laboratorija te Krašove službe kontrole kvaliteta, garantuje siguran i zdravstveno ispravan proizvod.

Provodeći aktivnosti na stvaranju preduslova za sertifikaciju HACCP sistema prema Codex Alimentariusu, MIRA potvrđuje svoju opredijeljenost ka jasnim ciljevima:

  • potpuno zadovoljstvo potrošača i otvorenost prema njihovim potrebama,
  • odabir najbolje sirovine,
  • očuvanje svih najvrjednijih sastojaka hrane,
  • primjena najviših higijenskih standarda, i
  • djelotvorna organizacija svih procesa u proizvodnji.

MIRA svake godine radi na širenju novih tržišta i razvoju novih proizvoda. Poslovni planovi trajno su usmjereni ka daljnjem jačanju konkurentnosti na domaćem i inozemnim tržištim, kao i jačanju svih poslovnih aktivnosti vezanih uz postizanje što većeg zadovoljstva kupaca i potrošača.

U 2018. naglasak će biti stavljen na obilježavanje 90 godina postojanja MIRE, brojnim marketinškim aktivnostima, ali i ulaganjima koja će KRAŠ i MIRA dostojno predstaviti u godinama koje slijede i osigurati kontinuitet kvalitete i tržišnog uspjeha.

Dokumenti
ISO 9001_2015 certifikat MIRA pdf 114.8 kB
ISO 9001_2015 certificate MIRA ENG pdf 113.5 kB